Ett stort steg närmare Köpenhamn!

Idag fick vi veta att vi har fått det stipendium vi sökte tidigare i höstas!!! Kommunens miljöstipendium på 20000:- gick till oss detta år och kommer att delas ut 26 november på kommunfulläktiges möte. Saker som stod i vår ansökan:

"Naturskolan genomför just nu en stor satsning där alla kommunens grundskoleelever, ca 4000 st, deltar."

"Elevernas efterarbete fokuseras kring framtid, handling och hopp. Vad kan vi göra, var och en och tillsammans?"

"Som en sammanfattande symbol ritar varje elev av sin egen hand på ett färgat papper, klipper ut handen och skriver sen på varje finger ett klimatlöfte, klimatönskan eller fiffigt energispartips typ ”jag skall släcka lyset i mitt rum när jag går ut därifrån”, ”man borde inte få flyga inom Sverige”, ”alla datorer borde ha en vev så att man kan ladda dom gratis var man än är”. 4000 händer av det här slaget med 5 tankar på varje är en stark manifestation. Vi vill att dessa händer sedan skall hamna där de gör mest nytta, nämligen i händerna på de som bestämmer, helst de som bestämmer mest."

"I dagsläget är det deltagarna i FN´s klimatmöte i Köpenhamn som har avgörandet i sina händer. Därför tänker vi åka dit med händerna i form av en jättehand, som girlanger eller något annat slagkraftigt uttryckssätt."

"Vi åker ner till Köpenhamn och upplever klimatmötet och dess kringaktiviteter samt presenterar vår manifestation för dem som vi möter. Vi dokumenterar alla möten och händelser och kanske lägger vi löpande ut vårt material på youtube eller facebook så att kommunens elever på hemmaplan kan få ”direktrapporter” kring vad som händer med deras händer."

Att vi nu fått stipendiet är en toppennyhet! Vi har börjat söka elever som vill följa med oss till Köpenhamn. Det skall bli väldigt spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0